Харківський аеродром: теорія закінчена, переходимо до практики

Микола Кузнецов  |  Четвер, 16 квітня 2009, 14:20
Інститут «Украеропроект» завершив розробку проекту реконструкції аеродромного комплексу Міжнародного аеропорту «Харків». Проект переданий замовникові – КП «ХМЦН».
Харківський аеродром: теорія закінчена, переходимо до практики

Про це повідомив генеральний директор Міжнародного аеропорту «Харків» компанії «New Systems AM» Володимир Васильченко.

За словами Володимира Васильченка, проект реконструкції аеродромного комплексу буде передано на експертизу до «Укрдержбудекспертизи» при Міністерстві регіонального будівництва, повідомила «Міську Варту» прес-служба DCH.

«Фінансування реконструкції аеродромного комплексу має здійснюватися з держбюджету. Передбачено виділення на ці цілі близько 250 млн грн, причому до сьогоднішнього моменту з державної казни вже було виділено 1.6 млн грн. на розробку проекту реконструкції. Якщо наявний проект пройде експертизу, то можна буде почати безпосередньо будівельні роботи», – сказав Володимир Васильченко.

В даний час аеропорт має в своєму розпорядженні штучну злітно-посадочну смугу розмірами 2220х50 м з несучою здатністю покриття PCN-40. Остання реконструкція ЗПС проводилася в 80-х роках ХХ століття. Нинішня реконструкція має на увазі подовження ЗПС до 2470 м із збільшенням PCN до 50, що дозволить аеропорту приймати літаки типу Ейрбас A-320 і Боінг B-737.

PCN (Pavement Classification Number) – число, що виражає несучу здатність покриття.

Як розповів київським журналістам інвестор аеровокзалу Олександр Ярославський, криза змусила його команду зосередитися на роботі.

Він нагадав, що, зокрема, новий термінал буде готовий до кінця наступного року, в червні планується почати роботи з реконструкції злітно-посадочної смуги і перону.

Крім того, 13 квітня київським журналістам продемонстрували відреконструйований стадіон «Металіст», на якому незабаром будуть встановлені новий дах та спеціальні антивандальні сидіння. Також представники столичних ЗМІ змогли оглянути будівлю Футбольної академії ФК «Металіст», яку планується здати 25 травня 2009 року, а відкрити 1 червня, в День захисту дітей.
 

comments powered by HyperComments