В УЄФА вже вирішили – Євро-2012 отримають Дніпро, Донецьк і Харків?

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 24 квітня 2009, 15:35
«Ми зробили все від нас залежне, щоб 13-14 травня виконком УЄФА ухвалив позитивне рішення про проведення в Харкові матчів Євро-2012», – сказав міський голова Михайло Добкін.
В УЄФА вже вирішили – Євро-2012 отримають Дніпро, Донецьк і Харків?

Він нагадав, що у міста є сучасний стадіон, реконструкція якого проходить за графіком, до 2012 року буде повноцінний аеропорт, немає проблеми з розміщенням гостей чемпіонату, яку спробували роздути деякі ЗМІ.

«Я бажаю успіху всім українським містам, які борються за право прийняти матчі Євро-2012, але впевнений: якщо не втрутиться політика, ми обов'язково отримаємо це високе право», – заявив М. Добкін.

Він пояснив, що деяким політикам може не сподобатися те, що на Євро Україна буде представлена тільки східною частиною.

М. Добкін розповів, що вже зараз звучать «дуже приємні чутки» про створення так званого «золотого трикутника» Харків-Донецьк-Дніпропетровськ для проведення Чемпіонату Європи.

Ці міста знаходяться один від одного в межах комфортного часу їзди на автомобілі, можуть страхувати один одного готелями і аеропортами на принципах взаємозамінності. Причому цей варіант вже розглядається експертами УЄФА.

М. Добкін нагадав, що до України на Євро приїдуть мільйони туристів, і кожен з них стане «послом своєї країни» – повернувшись на батьківщину, він розповість, що є хорошого в Україні і Харкові, які тут люди і тому подібне Таким чином, це блискучий шанс для реклами міста, у тому числі і як об'єкту інвестицій.

Крім того, проведення ЧЄ в Харкові назавжди змінить міжнародний статус міста. На міжнародному рівні він стане не просто містом, в містом, яке приймало Чемпіонат Європи по футболу, – тобто мегаполісом, який може приймати форуми вищого інтернаціонального рівня.
 

comments powered by HyperComments