Харків – в четвірці! УЄФА оприлюднила список основних міст

Яша Томський  |  Середа, 13 травня 2009, 12:37
На підсумковому засіданні Виконавчого комітету УЄФА був названий перелік міст України і Польщі, які прийматимуть матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Харків – в четвірці! УЄФА оприлюднила список основних міст

Вердикт Союзу європейських футбольних асоціацій оголосив президент організації Мішель Платіні. Остаточне рішення УЄФА таке: міста України і Польщі розподілилися за принципом паритетності «4х4» – нашу країну представлятимуть Київ, Львів, Донецьк і Харків. Перша столиця замінила в основному списку Дніпропетровськ.

Засідання виконкому УЄФА почалося з доповіді генерального секретаря Союзу футбольних асоціацій Девіда Тейлора щодо критеріїв відбору міст, які організація залишає незмінними. Потім директор турніру «Євро-2012» Мартін Каллен зробив надбанням гласності свій звіт щодо підготовки українських і польських міст до Чемпіонату Європи. Після цього по 10 хвилин для доповіді отримали президенти Федерації футболу України Григорій Суркіс і Польського футбольного Союзу Гжегож Лято: обидва керівники футбольних асоціацій виклали реальний стан справ в містах-претендентах і зробили акцент на важливості паритетного розподілу господарів Чемпіонату.

Після своїх доповідей Григорій Суркіс і Гжегож Лято залишили засідання, як і було передбачено процедурою проведення виконкому, але Григорій Суркіс встиг передати у виконком лист, підписаний президентом України Віктором Ющенком, прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і головою Верховної Ради Володимиром Литвиним. Високі посадові особи держави гарантували, що Україна виконає всі раніше заявлені зобов'язання щодо побудови належної інфраструктури.

УЄФА і надалі стежитиме за прогресом українських міст в підготовці до Євро-2012. 30 листопада – чергова визначальна дата для них. Якщо донині два українські міста не продемонструють належної динаміки в підготовці інфраструктури чемпіонату, їх можуть замінити на польські.

Що стосується польських міст, те Євро-2012 приймуть Варшава, Гданськ, Познань і Вроцлав, а кандидатури Хожува і Кракова були відхилені.
 

comments powered by HyperComments