Націоналісти прийдуть на випускний бал з смолоскипами і прославлятимуть Шухевича

Микола Кузнецов  |  Четвер, 25 червня 2009, 13:03
Представники націоналістичних організацій розповсюдили заяву, згідно якій вони хочуть влаштувати факельну ходу в Харкові 28 червня, – прямо під час загальноміського випускного балу.
Хода «Патріота України» 23 травня 2008 року, вул.Пушкінська, Харків.

Про це заявив депутат міської ради Олексій Перепелиця на сесії 24 червня.

За його даними, маршрут ходи прокладений по вулиці Сумський і закінчується на площі Свободи – там, де цього дня зберуться випускники і інші учасники балу. О 20:00 націоналісти мають намір провести на площі мітинг на честь Романа Шухевича, розповів депутат.

«На мій погляд, назріває чергова провокація, яка втягує наше місто. намагаються зробити з нього на території України мало не форпост націонал-фашистського руху», – заявив він.

О. Перепелиця звернувся до муніципалітету і правоохоронних органів з проханням прийняти превентивні заходи, щоб не допустити безладів.

«Я уявляю, що відбудеться на площі, де буде маса молоді, і куди прийдуть молодчики з факелами для того, щоб проводити свою, так би мовити, ідеологію», – сказав депутат міськради.

Нагадаємо, остання факельна хода націоналістів відбулася в Харкові в квітні.

У січні 2009 року на мітингу, присвяченому Дню Соборності України голова Харківської обласної організації всеукраїнського об'єднання « Свобода» Ігор Швайка заявив, що його організація дотримується законів України, але за декілька секунд дав наказ підпалювати смолоскипи – порушуючи рішення судів першої і другої інстанцій.

За даними ХОДА, в Харкові не зареєстровано жодної правої радикальної партії або громадської організації: всі вони діють нелегально.

 

comments powered by HyperComments