Геннадій Кернес: Конфлікт навколо «Таргета» – це петля Нестерова

Ганна Глебова  |  Вівторок, 11 серпня 2009, 14:32
На засіданні робочої групи по ситуації, що склалася біля ТГ «Таргет», секретар Харківської міськради Геннадій Кернес позначив відношення міських властей до конфлікту.
Г.Кернес: Кабмін приймає ухвали, а розмовляти з підприємцями нам.

«Ми знаходимося напередодні виборів. Зрозуміло, що хтось комусь хоче сподобатися. Нам же нікому подобатися не треба – у нас є конкретні завдання і є робота. А людям, які тут зібралися, необхідно отримувати зарплату», – заявив Р. Кернес.

Він також підкреслив, що ухвали центральної влади, подібні до ухвали Кабміну від 29.07.2009 №40682/ 1-09, присвяченому ситуації, яка склалася біля Торгової групи «Таргет», повинні узгоджуватися на місцях.

«Чи можемо ми виконати ухвалу розумного Кабміну, у якого не зрозумієш, де лебідь, де рак, де щука? Як ми потім на місці можемо з підприємцями говорити про те, що була прийнята ухвала, яка дає їм такі і такі права?» – сказав секретар Харківської міськради, додавши, що при нинішньому «дисбалансі влади знайти винного не складає труднощів – звинуватити можна кого завгодно».

«Просив би вас, шановна Олександра Володимирівна (Кужіль – Авт.), нас ні в чому не звинувачувати. Тому що цей конфлікт – це петля Нестерова. В неї давно хтось зайшов, а зараз хоче вийти. Але я підкреслюю, що ми не беремо участь в конфлікті Протасів і губернатора Авакова», – сказав Г. Кернес.

Нагадаємо, що засідання стало результатом звернення керівництва ТГ «Таргет» до прем’єр-міністра зі скаргою про те, що їх намагаються знищити.

В той же час ТГ «Таргет» взяла кредити в різних банках Харкова на загальну суму близько 100 мільйонів доларів, але повертати борги наміру не має.

 

comments powered by HyperComments