Площу Архітекторів після вандалів довелося відмивати (ФОТО)

Ольга Вороніна  |  Середа, 26 серпня 2009, 11:17
Площу Архітекторів з новою скульптурною композицією відкрили тільки два дні тому, але вандали вже встигли її «прикрасити» по-своєму.
Не встигли відкрити – вже потрібно відмивати.

Сьогодні вранці площа Архітекторів являла собою дуже барвисте видовище – броньоване скло, що захищає новий пам'ятник Шевченка, заліпили жуйками, а особливо винахідливі поклонники Кобзаря навіть не пошкодували ради нього грошей, які тепер в чималій кількості розсипані за склом у його ніг. Втім, наявність монет у пам'ятника міська влада ще готова терпіти, але гори паперу, які довелося витягнути звідти ж, нікого не порадували.


Сама площа теж була усіяна фантиками, обгортками і пивними пляшками і, за словами Віктора Китаніна, директора Департаменту комунального господарства Харківської міськради, швидше нагадувала філію Дергачевського полігону, ніж недавно відкриту площу.

Але більше всього надругательств довелося витерпіти фонтану, в центрі якого тепер знаходиться пам'ятник закоханим – якийсь харківський Мойдодир вилив в нього пляшку миючого засобу, внаслідок чого вимитою з милом виявилася навіть Пушкінська.


Тільки фонтан за вчорашній день чистили вже три рази, витрачено на це 30 тонн води.

Міська влада переконливо просить харків'ян охайніше відноситися до свого міста, тим більше, що вже завтра на площі будуть встановлені камери відеоспостереження, так що якщо комусь захочеться ще раз пожартувати так само, то роботи з очищення площі йому доведеться оплачувати з власної кишені.

Нагадаємо, що площа Архітекторів була урочисто відкрита після реконструкції 23 серпня.

Випадки вандалізму в Харкові в останнє времяуже встигли стати звичною подією – так в червні від рук фашистів постраждав Дзеркальний струмінь.

 

comments powered by HyperComments