За два місяці на станціях метро не буде людей

Микола Кузнецов  |  Середа, 9 вересня 2009, 11:09
З 1 грудня на всіх станціях метро в Харкові будуть встановлені автомати з продажу жетонів. Професія касира в метро припинить існування.
І нікого...

«Повністю буде автоматизований процес оплати проїзду. Людей на станціях не буде, окрім чергових і міліції», – розповів «Міській Варті» начальник КП «Харківський метрополітен» Сергій Мусеєв.

Перші два місяці, повідомив він, на станціях чергуватимуть консультанти – колишні касири, які інструктуватимуть пасажирів, як користуватися автоматами.

Метрополітен заощадить на нововведенні 15 мільйонів гривень на рік, відзначив начальник підземки.

Пільговикам метро роздасть електронні безконтактні карти – по документах, підтверджуючих пільги. Пільговиків з інших міст проводитимуть через турнікети співробітники станцій.

На 9 вересня запланована презентація нової системи – на станції «Радянська».

Нові термінали будуть оснащені пристроями обліку пасажиропотоку, датчиками визначення категорії користувача безконтактної електронної карти: комерційна, студентська, соціальна. За інформацією прес-служби метрополітену, нове устаткування не має аналогів в транспортній системі СНД.

Нагадаємо, раніше начальник тепер вже комунального підприємства «Харківський метрополітен» С. Мусеєв розповів, як витрачатимуть урядові 75 мільйонів, виділені на будівництво харківського метро.

Нагадаємо, 31 серпня послідувало рішення Кабміну про виділення 75 млн грн. на будівництво харківської підземки. Гроші на будівництво метро обіцяла особисто Юлія Тимошенко під час своїх останніх двох візитів до Харкова. Також під час свого останнього візиту в першу столицю прем’єр-міністр нарештів віддала Харківський метрополітен місту.
 

comments powered by HyperComments