Період «холодного» протистояння України і Росії закінчений у Харкові (М. Добкін)

Четвер, 8 жовтня 2009, 15:02
Зустріч Росії і України на високому рівні в Харкові свідчить про те, що наше місто залишає за собою право бути центром російсько-українських відносин.
російсько-український кордон, таможня, прикордонні стовби

Як відзначив Харківський міський голова Михайло Добкін, це підтвердили всі високопоставлені учасники переговорного процесу:

«У ті моменти, коли я мав можливість спілкуватися з високими українським і російськими гостями, чув від обох сторін, що на цей раз в Харкові, якщо порівнювати з тривалим періодом «холодного» протистояння наших держав, все було дуже конструктивно, дружньо і по-добрососедські.

Мені дуже хочеться, щоб Харків залишив свій слід в душі кожного, від кого залежить ухвалення рішень по наших майбутніх взаєминах, і став символом добра, дружності і взаємоповажає.

Я не почув жодного діалогу, який би хоч якось виглядав як діалог між старшим і молодшим братом. Це були діалоги двох рівноправних партнерів, двох суверенних держав, де кожна сторона, відстоюючи інтереси своїх співвітчизників, зокрема намагається і не заходити в сферу інтересів дружньої держави. Це правильний підхід. Я радий, що це відбулося саме в Харкові».

Нагадаємо, 6 жовтня в Харківській облдержадміністрації пройшли переговори в. о. міністра закордонних справ України Володимира Хандогія і міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова.

На зустрічі глав МЗС з керівниками прикордонних областей, представниками міністерств і відомств двох держав одним з основних питань було відкриття нових і впорядкування старих пропускних пунктів на кордоні.

Нагадаємо також, що, на думку міністрів, одним з основних напрямів співпраці між Росією і Україною залишається боротьба з наркотрафіком.

 

comments powered by HyperComments