Профспілки намертво заклинили нараду з проблеми «Горелектротранса»

Микола Кузнецов  |  Четвер, 8 жовтня 2009, 17:44
7 жовтня в Кабінеті міністрів України відбулася нарада з проблем підприємств міського електричного транспорту України. На ньому можливе рішення проблеми було заблоковане профспілками.
горелектротранс, трамвайне депо

Про це повідомив 8 жовтня на прес-конференції директор ХКП «Горелектротранс» Олексій Палант.

На засіданні було присутньо 5 директорів горелектротрансів, заступник міністра житлово-комунального господарства Олег Латоцкий (він займається питаннями гортрансів), представники Міністерства праці і соціального захисту, Міністерства фінансів, профспілок.

«Однією з пропозицій за рішенням проблеми компенсації за проїзд пасажирів пільгового контингенту було обмеження кількості пільгових поїздок. Є на увазі, що пенсіонер має право на 60 поїздок в місяц або 30, або 150 – в теорії не має значення, скільки», – сказав О. Палант.

Але проти таких ідей гаряче чинили опір профспілки — є на увазі не профспілки горелектротрансов, а взагалі об'єднання профспілок. Без їх санкції таку систему застосувати не можна, а їх позицію глава харківського ГЕТа назвав «непереборною».

«На пояснення, що пенсіонер взагалі-то вже не член профспілки, нам відповідають: але адже він був в профспілці», – відзначив О. Палант.

У результаті на нараді по суті так нічого і не вирішили, і «говорити тут більше нічого», сказав керівник харківського «Горелектротранспорта».

Як повідомлялося раніше, в п'ятницю, 2 жовтня, пройшли чергові збори трудового колективу харківського «Горелектротранса». На ньому співробітники переглянули рішення почати 5 жовтня безстроковий страйк.

Як повідомлялося раніше, Харківський «Горелектротранс» заробляє більше всіх підприємств електричного транспорту України. А з компенсацією пільговиків – «повний колапс».

Раніше Харківський міський голова оповістив письмово висловлену думку Міністерства ЖКГ. Там упевнені: харківський «Горелектротранс» дійсно обділений грошима.

Нагадаємо, що жодна машина електричного транспорту в Харкові 28 вересня не вийшла на маршрут. Страйк був оголошений з вимогою до уряду заплатити 160 (за іншими даними – до 190) мільйонів гривень довга по компенсації за пільговий проїзд.
 

comments powered by HyperComments