Харків йде нога в ногу з Європою — представник Єврокомісії

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 9 жовтня 2009, 10:59
Харків відвідує все більше офіційних делегацій, сказав Харківський міський голова Михайло Добкін на зустрічі з главою Представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрой.
євросітіз, єврокомісія, харків, ключі

Нагадаємо, в Харкові перебуває обширна делегація представників асоціації Євросітіз. За своїм профілем голова Департаменту охорони здоров'я і соціальних питань Ігор Шурма вже зустрівся з представниками медицини Нідерландів і Чехії.

М. Добкін відзначив, що активізація міжнародних відносин в місті свідчить, що останнім часом на місцях розвивають на ділі євроінтеграцію — як декларує центральна влада.

Мер також підкреслив, що бурхлива міжнародна діяльність давно властива Харкову. У міста — 17 побратимів з 14 країн. М. Добкін також висловив подяку голові Представництва Єврокомісії за особисту увагу до візиту асоціації Євросітіз і виразив упевненість, що це стане додатковим стимулом на шляху України в Євросоюз.

Вступ в Євросітіз, як відзначив пан Тейшейра, є «дуже правильним рішенням» і ефективним інструментом для кооперації європейських міст для обміну досвідом і взаємного розвитку.

Керівник Представництва Єврокомісії в Україні заявив: Харків розвивається відповідно до розвитку всієї Європи. Це дозволить краще забезпечувати людей послугами, покращувати їх побут і існування в умовах мегаполісу.

Пан Тейшейра також відзначив, що заходи щодо візиту представників Євросітіз дозволить встановити тісніший зв'язок Харкова зі штабом Європейської комісії в Брюсселі.
 

comments powered by HyperComments