Євросоюз побачив перспективу в розвитку Харкова. Справа за Ізюмом і Балаклією

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 9 жовтня 2009, 14:20
Я радий, що чотири українських міста стали асоціативними членами нашої організації і бачать в цьому перспективу, заявив у Харкові голова Представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.
євросітіз, євросоюз, харків, Тейшейра

За його словами, Європейський союз вважає, що розвиток українських міст є перспективною тенденцією в майбутньому.

Пріоритетом для обговорення пан Тейшейра вважає регіональний розвиток – тобто відносини не тільки між європейськими містами, але взаємини на місцях. Йдеться, наприклад, про місто Харків з його містами-сателітами. Ж. М. П. Тейшейра має намір відвідати декілька малих міст області, зокрема, Ізюм і Блізнюки.

Голова Представництва ЄК в Україні повідомив, що між представниками Євросоюзу і України вже підписаний меморандум про наміри у сфері регіональної і міжрегіональної співпраці.

Також у документі закладена можливість візитів українських управлінців в міста Європи для перейняття досвіду.

До того ж голова Представництва виявив зацікавленість тим, як в Харкові реконструюють школи і лікувальні установи, він має намір ретельніше вивчити це питання.

«Я вважаю, що сьогоднішнє засідання збільшить потенціал Харкова, дозволить йому ознайомитися з новими програмами і збільшити й без того високі темпи розвитку», – відзначив він на відкритті засідання робочої групи асоціації Євросітіз.

Євросоюз вже вніс 50 мільйонів євро у стабільний розвиток регіонів України, і зараз особлива увага приділяється розвитку малих і середніх міст.

У Харкові ж на засіданні робочої групи Євросітіз будуть розглянуті проекти в сферах освіти, медицини, водовідведення, а також взаємодія Харкова з містами-партнерами і побратимами.

«Мені дуже приємно бачити в цьому залі наших добрих друзів з міст-побратимів – Нюрнберга, Брно, Львова, Варшави і Тбілісі. І я упевнений, що така ж міцна дружба у нас виникне з містами Віднем, Гаагою, Мюнхеном і всіма, хто хоч раз приїжджав до нас в місто», — сказав у свою чергу Харківський міський голова Михайло Добкін.
 
Представник Єврокомісії в Україні раніше відзначав, що Харків розвивається відповідно до розвитку всієї Європи.









 

comments powered by HyperComments