Транспортне «стихійне лихо» в Харкові. Як розвивалися події

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 9 жовтня 2009, 17:15
Терпець увірвався. Співробітники харківського «Горелектротранса», що повернулися з Києва, – учасники акції протесту проти невиплати державою компенсації за пільговий проїзд, заразили колег розчаруванням від байдужості Кабміну.
Транспортне «стихійне лихо» в Харкові. Як розвивалися події

Як розповів на екстреній прес-конференції 9 жовтня керівник підприємства Олексій Палант, події розвивалися так. Розчаровані, змучені поїздкою до Києва і недосипом співробітники прибули до Харкова о 6 ранку 8 жовтня.

Весь день вони відсиплялися, щоб вийти на роботу в нічну зміну. Вони розповіли колегам, які залишалися в Харкові, що Кабмін ніяк не прореагував на вимоги транспортників. Обурення росло, і до 4 години ранку 9 жовтня, коли на лінію повинні були піти перші трамваї й тролейбуси, співробітники 2-го і 3-го тролейбусного депо, а також Жовтневого трамвайного депо вирішили машини не виводити.

Трохи попрацювало Салтівське депо, але близько 9 години зупинилося і воно.

О. Палант дізнався про ситуацію о 4 ранку – йому подзвонили з одного депо. У 4:10 він оповістив про ситуацію директора Департаменту транспорту і зв'язку Євгенія Водовозова. Той негайно підняв на ноги приватних перевізників і став проводити з ними консультації, як компенсувати відсутність тролейбусів і трамваїв. Все, що можна було встигнути за 2 години до основного потоку пасажирів, було зроблено, але за такий термін глобально перебудувати роботу приватники не змогли.

Увечері 9 жовтня планується провезти аналіз, де існують найбільші проблеми, і розробити тимчасові плани роботи приватного пасажирського транспорту.

Фактично, страйк можна вважати стихійним, визнало керівництво «Горелектротранса». О. Палант, проте, допускає, що певні домовленості були зроблені по мобільних телефонах.

Він нагадав, що сподівався: подібних «стихійних лих» не буде. Проте останнім часом сотрудники працювали на чаї, каві і хлібі, машини стали аварійно-небезпечними.
Палант підкреслив: колектив залишається зібраним і дисциплінованим, на територіях депо організовані бригади дружинників, які з червоними пов'язками на руках контролюють ситуацію. П'яних і хуліганів серед траспортников немає, завірив О. Палант. Всі служби життєзабезпечення підприємства працюють. Користуючись ситуацією, проводиться ремонт контактної мережі і трамвайних колій, а також рухомого складу.

Нагадаємо, страйк оголошений до рішення питання по суті.



 

comments powered by HyperComments