Тимошенко таки вдалося підставити Добкіна перед транспортниками і пересварити їх (Оновлене)

Четвер, 15 жовтня 2009, 11:01
Частина транспортників готова вийти хоч завтра на харківські лінії, повідомив заступник міського голови Олександр Кривцов.
водій тролейбусу

За його словами, частина колективу згодна на запропоновані умови. Згідно них держава дає харківському «Горелектротрансу» 19 мільйонів гривень, причому 10 з них – живими грошима, які можна оперативно пустити на зарплати працівникам. 9 мільйонів йдуть по колишній кредитово-заліковій схемі.

Ще 10 мільйонів виділяє місто – зараз, за словами О. Кривцова, Департамент фінансів шукає складні шляхи, де знайти, від чого відірвати ці гроші, щоб видати зарплати співробітникам ГЕТа.

Але частина транспортників не йде на діалог. Вони ігнорують роз'яснення міської влади про те, що місто нічого не винен «Горелектротрансу», а винна держава. Вони ставлять питання так: нам все одно, хай місто нам заплатить, а потім розбирається з державою.

«Але якщо місто заплатить «Горелектротрансу», то зникне сам предмет суперечки», – пояснив О. Кривцов. У такому разі все повернеться на круги своя, як відбувалося в колишні роки, ситуація не буде зламана на користь транспортників і повторюватиметься знову і знову.

Це не вважаючи на те, що Харків як єдина община не долічиться грошей за компенсацію пільговиків від держави – а йдеться про сотні мільйонів гривень. Яких вистачило б, наприклад, на добудову станції метро «Олексіївська».

Проте, радикальна частина транспортників має намір вимагати грошей у міста. Сьогодні, 15 жовтня, о 10.00 зневірені люди вийшли на пікет під міськраду. Організатором пікету виступив колектив «Горелектротрансу».

До присутніх під стінами мерії вийшов директор Департаменту транспорту і зв'язку міськради Євгеній Водовозов і запросив делегатів в будівлю міськради. Про подробиці читайте пізніше.


Нагадаємо, міський голова Михайло Добкін збирається особисто поїхати на зустріч з Юлією Тимошенко, щоб пояснити їй, чому бастує «Горелектротранс» і хто в цьому винен.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка під час пікету харків'ян під стінами Кабміну ніяк не відреагувала на мітингуючих, замість грошей почала роздавати цінні вказівки. А співробітники «Горелектротранса», які в п'ятницю 9 жовтня оголосили безстроковий страйк, пообіцяли вийти на роботу тільки тоді, коли ситуація із заборгованістю буде вирішена.
 
 

comments powered by HyperComments