Шок! Тимошенко допрацювалася до народного бунту в Харкові

Четвер, 15 жовтня 2009, 11:22
Працівники харківського «Горелектротранса» на межі спалаху бунту. На пікеті перед міською радою вони ледь не стали штурмувати мерію.
страйк транспорту

Вже за півгодини близько 500-1000 співробітників ГЕТа накрутили себе до того, що вже збиралися прориватися всередину крізь міліцейський кордон.

Зупинила їх тільки поява директора Департаменту транспорту і зв'язку Євгенія Водовозова. Він як міг заспокоїв натовп і запросив на екстрену нараду в муніципалітет широку делегацію транспортників – по 10 чоловік від кожного депо плюс керівництво профспілки.

Глава профспілки Людмила Захарченко відзначила, що частина працівників готова піти на запропонований мерією компроміс про 9 мільйонів гривень від міського бюджету і 19 – з державного.

Глава профспілки Людмила Захарченко відзначила, що частина працівників готова піти на запропонований мерією компроміс про 9 мільйонів гривень від міського бюджету і 19 – з державного. Але багатьох ситуація дістала до такого ступеня, що вони і слухати не хочуть про компроміси – тільки вся заборгованість по зарплаті і крапка.

Разом з тим Л. Захарченко стверджує, що більшість розуміє: зарплату не платять з вини Кабміну. За її словами, транспортники прийшли під мерію, щоб ще раз стимулювати активність міської влади у відстоюванні позиції ГЕТ перед Кабміном. 

Разом з тим думки в натовпі розділилися. Частина дійсно усвідомлює, що саме із-за невиплати урядом компенсації за пільговий проїзд підприємство не має засобів на зарплату. А частина просто костить всю владу – від місцевої до центральної – і вже глуха до пояснень.

За станом на 10:45 проходить закрита нарада профспілки «Горелектротранса», його колективу, керівництва і Департаменту транссвязі.

ФОТОРЕПОРТАЖ З ПІКЕТУ ДИВИТЬСЯ ТУТ

Нагадаємо, міський голова Михайло Добкин збирається особисто поїхати на зустріч з Юлією Тимошенко, щоб пояснити їй, чому бастує Горелектротранс і хто в цьому винен.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка під час пікету харків'ян під стінами Кабміну ніяк не відреагувала на мітингуючих, замість грошей почала роздавати цінні вказівки. А співробітники «Горелектротрансу», які в п'ятницю 9 жовтня оголосили безстроковий страйк, пообіцяли вийти на роботу тільки тоді, коли ситуація із заборгованістю буде дозволена.
 

comments powered by HyperComments