Шок! Під Харковом знаходиться море! Комунальники готові до нього присмоктатися

Понеділок, 19 жовтня 2009, 17:15
У Харкові починається кампанія по відновленню артезіанських свердловин для забезпечення городян водою. Колись з них «поїлася» майже п'ята частина міста. Про це на прес-конференції 19 жовтня повідомив директор харківського КП «Вода».
артезіанська свердловина

За його даними, раніше артезіанські свердловини забезпечували до 17% від загального споживання води населенням міста.

Всього таких свердловин в місті – 69. В період пострадянського безгрішшя 52 з них були покинуті, наполовину законсервовані, да і то не повністю – вони не «тампонуються», тобто продовжують заливати територію Харкова і перешкоджати доступу до глибинніших покладів води. Зараз працюють 17 свердловин.

Сергій Кадигроб нагадав, що за результатамит досліджень, під Харковом знаходиться не мало не багато море прісної води, придатної для використання харків'янами.

«Тільки розвідані джерела для добування дозволять забирати 250 тисяч кубів в добу без збитку для басейнів Ворскли і Сіверського Донця», – сказав директор «Води».

Він відзначив, що по теоретичних викладеннях, добування з «моря» під Харковом можна довести до 500 тисяч кубометрів. Ця цифра майже рівна тому об'єму, який тягнуть в місто за сотні кілометрів – КП «Вода» поставляє до Харкова 600 тис. куб. м. в добу.

Нагадаємо, харківське КП «Вода» починає кампанію по виявленню несанкціонованих підключень до водомереж, а також осіб, що витрачають більше води, чим декларують.

«Перекладати чийсь намір заощадити або чиюсь безладність на плечі харків'ян неприпустимо і неправильно», – сказав керівник КП.

Отже, не переоформивши договір з КП «Вода» після переведення приміщення з житлового фонду в нежитловий, підприємець ризикує опинитися за гратами.
 
Нагадаємо, як раніше повідомив Сергій Кадигроб, в Харкові тарифи на холодне водопостачання одні з найнижчих по Україні.
 

comments powered by HyperComments