Вона працює – зарплати падають. Скільки реально одержують харків'яни?

Вівторок, 20 жовтня 2009, 15:29
Середня заробітна плата по Україні за станом на 13 жовтня 2009 року склала 1849 гривень. У Харківському регіоні вона нижча – 1743 грн.
зарплата у конверті

Про це повідомила заступник голови Харківської обласної ради Вікторія Казакова.

Разом з тим, за останніми даними офіційної статистики, тільки за один місяць – з липня по серпень – зарплати з урахуванням індексу цін впали на 5.5%.

За даними обласного Управління статистики, в області освіти за цей період зарплати впали на 16% (!). На декілька відсотків впали зарплати в інших бюджетних областях.

Зараз заборгованість по зарплаті в регіоні складає 143.3 мільйона гривень. Люди, які затримують зарплату, складають 6% від тих, що працюють – удвічі більше, ніж за той же період (8 місяців з початку року) в 2008 році.

«Висновки робіть самі», – сказала В. Казакова.

Заступник голови облради відзначила, що якщо певні державні інститути, що відповідають за вирівнювання соціальних стандартів до реальних ринкових показників, роками не виконували свою роботу, за це не повинні відповідати сільська вчителька або медсестра, одержуючі 1200 грн.

Нагадаємо, в Харкові найрезонанснішим зарплатовим питанням є ситуація з невиплатою платні співробітникам ГЕТа. 15 жовтня, після наради по мотивах пікету харківського «Горелектротранса» 15 жовтня, Харківський міський голова Михайло Добкін заявив, що з наступного року муніципалітет Харкова займеться реформуванням галузі міського транспорту. 17 жовтня працівники «Горелектротранса» вирішили припинити страйк. За словами глави профспілки підприємства Людмили Захарченко, транспортники сподіваються на обіцянку мера Михайла Добкіна.
 

comments powered by HyperComments