Будівництво метро: відкрита вулиця Ахсарова, яка була закрита більше 5 років

Середа, 21 жовтня 2009, 11:16
По одній з ключових вулиць Олексіївки в Харкові – вулиці Ахсарова – опісля багато років після закриття руху знову пішли автомобілі.
вулиця ахсарова

Тепер територія будівництва нової станції метро під робочою назвою «Олексіївська» розрізана цією вулицею навпіл. За словами будівельників, особливих незручностей це не заподіює, тому що складні роботи на поверхні в основному закінчені.

Під землею робота, як і раніше, кипить. Продовжуються сантехнічні, вентиляційні і роботи, пов'язані з монтажем допоміжних служб. Почалася обробка так званого холу №2 – ближнього до станції «23 серпня».

Як повідомив Харківський міський голова Михайло Добкін після чергового щотижневого засідання Штабу по будівництву метро, освоєння засобів як і раніше йде за графіком. Вже з'явилися конструкції 3-го і 4-го виходів. Вони не будуть схожі на колишні виходи, це нове архітектурне рішення «шатрової» форми, розповів заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Анатолій Кравчук.

Вже початі будівельні роботи по зведенню 1-го і 2-го виходів – з боку майбутньої станції «Перемога». Під них риють котловани. Конструкції всіх 4 виходів планується змонтувати цього року і «закупорити» їх, щоб не пустити холод і вологу на об'єкт взимку.

Ескалаторів на новій станції не буде – для них, по нормативах, дуже мало сходинок на сходових прольотах.
 

Обласний бюджет гроша на метробуд не виділяє: у них немає такого рядка витрат. Місто з різних фондів має намір виділити близько 20 мільйонів гривень.

comments powered by HyperComments