Усе! Харківських школярів годуватимуть з одного казана за мінімальною ціною

Середа, 21 жовтня 2009, 16:23
Харківська міська рада ухвалила рішення про створення «Комбінату дитячого харчування» – єдиного комунального підприємства, яке забезпечуватиме їжею школярів міста.
шкільна їдальня

Раніше школярам поставляли харчування 17 різних суб'єктів господарювання.

За словами начальника управління з питань підприємництва, інвестицій і споживчого ринку Андрія Проскурина, це було нераціонально з погляду логістики і утрудняло контроль над якістю продуктів.

Харківський міський голова Михайло Добкін підкреслив, що дане підприємство через тендери купуватиме сировину прямо у виробників – фермерських господарств тощо.

Купувати м'ясо, овочі і так далі КП буде тільки у тих, хто дасть якісні продукти за відпускною ціною.

Що стосується сертифікації сировини, невід'ємною умовою для претендентів на постачання продуктів буде наявність повного пакету документів, що гарантують безпеку продуктів.

«У нас вже є досвід молочної кухні. Для неї молоко купується в одному господарстві (раніше було 2), де молоко відповідає ГОСТам і нормам, прийнятим ще при СРСР»,  – повідомив М. Добкін.

«І поки нарікань – постукаю по дереву – ні у кого не було», – додав він, нагадавши, що муніципалітети інших міст живо цікавляться роботою харківської молочної кухні.

Він також повторив, що вважає несправедливою ситуацію, коли за одні й ті ж кошти школярі різних районів харчуються по-різному.

Нагадаємо, місто вже централізовано купує і розвозить безкоштовне молоко для першоклашок.

 Харківська міська рада має намір розвивати тему фінансової допомоги школам в перебуванні в них дітям. Вже зараз в школах годують учнів початкових класів.


 

comments powered by HyperComments