Що буде з рейками на будівництві станції «Олексіївська»?

Середа, 21 жовтня 2009, 17:58
Рейкова проблема метробуду в Харкові фактично вирішена. Завод «Азовсталь» відвантажив першу партію рейок для перегону «23 Серпня» – «Олексіївська». Про це повідомив заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Анатолій Кравчук.
тонель метро

Через день-другой рейки повинні прийти до Харкова, повідомив Харківський міський голова, голова Штабу по будівництву метро Михайло Добкін після чергового штабного засідання 21 жовтня.

Виконання робіт і освоєння засобів на будівництві йде заданими темпами і місцями перевищує їх – зараз роботи виконуються в об'ємі 115% від запланованих.

«Звільняються спеціальні пристосування, що застосовуються на будівництві метро, і по-хорошому, їх вже можна було б переводити на нові станції. Але, на жаль, поки такої можливості немає», – відзначив міський голова.

Щоб зберігати темп, треба освоювати в місяць як мінімум 10 мільйонів гривень, також повідомив мер.

Розмір «страхувальних» засобів на метробуд, які міський бюджет закладає на січень лютий 2010 року близько 5 мільйонів гривень (враховуючи, що півмісяця йтимуть свята), на лютий – від 5 до 10 млн грн. Це пов'язано з тим, що державні кошти зазвичай приходять не з початку року, а із запізненням.

Навіть якщо держава не дасть грошей наступного року, місто зробить все можливе, щоб не зупиняти будівництво.

«Ну що ж нам, будівництво зупиняти? Будемо щось думати», – заявив М. Добкін.

Нагадаємо, днями по одній з ключових вулиць Олексіївки в Харкові – вулиці Ахсарова – опісля багато років після закриття руху знову пішли автомобілі.  Магістраль була закрита із-за будівництва нової станції метро.

comments powered by HyperComments