Названо єдине джерело в Харкові, з якого можна пити воду

Четвер, 29 жовтня 2009, 10:08
У Харкові можна без побоювань пити воду тільки з одного джерела. Інші небезпечні для здоров'я.
склянка з водою

Як повідомив в прямому ефірі програми «Обличчям до міста» генеральний директор КП «ПТП «Вода» Сергій Кадигроб, в Харкові без побоювань можна пити воду тільки з одного джерела – Шатіловського. За його словами, там щодня чимала витрата води, вона не застоюється і тому стабільно відповідає всім нормам питної води.

Сергій Кадигроб признався, що і сам п'є воду з Шатіловського джерела, а ось вживати сиру воду з інших харківських джерел він не рекомендує.

«Шатіловській – це єдине джерело, яке можна запропонувати харків'янам для пиття», – сказав він.

Відносно водопровідної води Сергій Кадигроб готовий поручитися за її якість, але все-таки радить харків'янам не пити її в сирому вигляді.

За його словами, в крани поступає чиста вода, яка відповідає всім вимогам питною, але нерідко її смакові якості псує присмак хлорки. Це пов'язано з тим, що в процесі руху по трубах у воді розвиваються зайва мікрофлора, для усунення якої підприємству доводиться додатково використовувати хлор.

Нагадаємо, перш ніж потрапити в крани до харків'ян, вода 3 діби проводить в трубах, оскільки від Краснопавловського водосховища ка Харкова їй потрібно пройти шлях в 140 кілометрів.

Нагадаємо також, що в серпні цього року після чергової перевірки була названа вода, яку краще не пити.
 

comments powered by HyperComments