Пронесло. Свинячий грип в Харкові НЕ ПІДТВЕРДИВСЯ

Вівторок, 3 листопада 2009, 13:36
Чотири людини, що приїхали з Тернополя, у яких, за даними головного санлікаря Харкова Т. Колпакової, первинні тести дали підозру на вірус A/H1N1, їм не хворі.
свиня за гратами

Про це на брифінгу 3 листопада повідомив директор Департаменту охорони здоров'я, глава міського Штабу по протидії небезпеці свинячого грипу Ігор Шурма.

За його словами, йдеться про одну сім'ю, члени якої приїхали з Тернополя з захода. Дійсно, за первинними експрес-тестами у них діагностували вірус групи А, але такі тести не дають підстав вважати, що це може бути саме A/H1N1. У підсумку у них виявили звичайний сезонний грип.

Зараз сім'я ізольована і знаходиться на лікуванні. Можливо, хвороба у них протікає декілька атиповий, але підстав вважати, що на Харківщині зафіксований випадок свинячого грипу категорично немає, повідомив І. Шурма.

Що стосується випадку в Білгороді, де також ЗМІ оголосили про смертельний випадок захворювання каліфорнійським грипом, у І. Шурми немає офіційного підтвердження від тамтешніх медиків.

Нагадаємо, в шкільних і дошкільних освітніх установах міста Харкова вводиться карантин строком на один тиждень, починаючи з понеділка, 2 листопада 2009 року.
 

comments powered by HyperComments