Голова ОУН побував у Харкові

Вівторок, 8 грудня 2009, 15:56
Основною метою приїзду Стефана Романіва, що на сьогодні очолює Організацію Українських Націоналістів (бандерівців), стала презентація книжки «Український націоналізм. Антологія».
презентація книжки

Упорядник цього збірника – один із чільних діячів проводу ОУН – Віктор Рог повідомив, що до книжки увійшли праці всіх основних ідеологів українського націоналізму. Крім того, там вміщено біографії кожного з авторів.

Крім власне презентації, однією з основних цілей керівництва ОУН(б) було розвінчання міфів про український націоналізм, які особливо закорінені в масовій свідомості на Сході та Півдні країни. Зокрема, за словами Віктора Рога, міф про те, що українські націоналісти були колаборантами нацистської Німеччини. Тим не менше, багато авторів праць, надрукованих у збірнику, загинуло від рук саме німецьких окупантів України.

Другий міф полягає в тому, що більшість націоналістів були галичанами, у той час як серед авторів праць вищезгаданого збірника багато вихідців зі Східної та Центральної України.

Пан Стефан Романів зазначив, що його приїзд носить здебільшого просвітницький характер, тому він у першу чергу зустрівся з місцевою молоддю в одній із книгарень міста, намагаючись довести конечну необхідність розбудови держави на засадах української ідеї.

Наступного дня голова ОУН(б) виступив у прямому ефірі «Радіо Слобожанщини» та в телепередачі «Майдан Свободи» (т/к Фора).

Під час виступу Стефан Романів та Віктор Рог наголосили на необхідності відмежування від псевдо-націоналістичних ксенофобських утворень, які часто прикриваються націоналістичною символікою та гаслами.

Нагадаємо, книга «Антологія. Український націоналізм» була презентована в Харкові 7 грудня.
 

comments powered by HyperComments