Мігранти наступають на Харків. Вдесятьох на один пашпорт

Наталя Кравченко  |  Середа, 9 грудня 2009, 17:18
«Це мирні заходи. Вони не несуть ніякої небезпеки, а лише покликані донести інформацію до громадськості і привернути увагу до проблеми» - зазначив председатель ХОО ВО «Свобода» Ігор Швайка з приводу проведення 9 грудня в Харкові Всеукраїнського маршу проти нелегальної міграції. Цей захід планується провести у всіх найбільших містах України.
мігранти

«Те, що в нашій країні існує ця проблема, заперечувати просто безглуздо, а Харків взагалі є однією зі столиць нелегальної міграції», - додав він.

Деяких з іноземців, зокрема, в’єтнамців важко ідентифікувати на кордоні, як то кажуть, вони всі «на одне обличчя», і тому іноді за одним пашпортом живе до десяти осіб. На думку Ігоря Швайки, тут може зарадити біометричний контроль, тобто створення бази даних відбитків пальців, але це, звісно, клопітка праця.

Те, що до нас потрапляють мігранти зі своєї історичної Батьківщини, ще півбіди. За словами куратора акції Андрія Ільєнка, мета заходу – домогтися ухвалення закону про громадянство і розірвання договору про радмісію, одним із пунктів якого передбачено у разі затримання нелегала на території Євросоюзу, відправляти його до країни останнього перебування, якою у більшості випадків є Україна.

«Ні для кого не секрет, що наша держава не в змозі ні утримувати нелегального мігранта, ні витратити гроші з державного бюджету на відправлення його на історичну Батьківщину, адже це мінімум 1000 дол. США за одну особу. Тобто, більшість з цих людей буде викинута на вулицю», - зауважує Андрій Ільєнко. Отже, до нас потраплятимуть мігранти не тільки зі Східного кордону, а й повертатимуться із Західного.

«Ми не скінхеди, і ніколи не були ними» - зазначив Ігор Швайка, але за його глибоким переконанням, нелегальна міграція загрожує поступовим викоріненням етнічного населення України, і, цілком можливо, що через кільканадцять років наші онуки і правнуки більше будуть схожі не на нас з вами, а на сусідів зі Сходу, якщо не вжити певних заходів на законодавчому рівні.

comments powered by HyperComments