У день після виборів харківські школярі вчитися не будуть

П'ятниця, 15 січня 2010, 15:15
У зв'язку з виборами президента України 17 січня заняття в школах переносяться.
школярі в кінотеатрі

Харківський міський голова підписав розпорядження про перенесення учбового процесу в загальноосвітніх закладах міста, в яких розташовані виборчі ділянки, з понеділка, 18 січня 2010 року, на суботу, 23 січня 2010 року. Про це повідомляє офіційний сайт Харківської міської ради.

Начальник міськуправління освіти Ольга Деменко повідомила «Медіапорту», що виборчі ділянки розташовані в 164-х школах Харкова.

«Через кожну школу пройде до п'яти тисяч чоловік. Комісії працюватимуть всю ніч, до ранку, а може бути, і вдень. А потім потрібно все продезинфікувати, вимити, прочистити. Звичайно, краще мати в запасі цілий день. До того ж, може трапитися все і виборча комісія може засідати і в понеділок. Додатково недавно в школах стабілізувалася ситуація із захворюваністю грипом та ОРВІ, зараз тільки 5% – а це в межах норми – хворіють. Навіщо ж якось посилювати ситуацію, адже людей в учбовому закладі в неділю буде багато», – пояснила Ольга Деменко.

За словами начальника міськуправління освіти для учнів в понеділок організовують культурну програму: походи в театр, кіно.

При цьому Ольга Деменко відзначила, що школи, в яких немає виборчих ділянок (а їх в місті 16), працюватимуть в нормальному режимі.

Аналогічне рішення влади ухвалювали і на виборах 2007 року.

comments powered by HyperComments