Добкін на Водохрестя викупався в джерелі

Вівторок, 19 січня 2010, 15:38
Традиційно на Водохрестя Харківський міський голова Михайло Добкін купається в джерелі в Саржіном Яру. Не змінив традиції він і цього року.
добкін на хрещенні

Цього року Водохресне свято ознаменувалося ще однією подією – в Саржіном Яру відбулося відкриття упорядкованої частини паркової території і освячення реконструйованої Купелі.

Купіль має вид хреста 1.2х.2 м. По центральній осі купелі встановлена будова у вигляді аркади. Басейн купелі викладений червоною і сірою гранітною плиткою. Для занурення в купіль є цегляні ступені, фанеровані обпаленим гранітом.

Ідея реконструкції купелі виникла рік тому, коли в мерію Харкова із цього приводу  звернувся владика Онуфрій. Як розповів Віктор Китанін, глава департаменту комунального господарства, міська рада відразу ж виділила 300 тисяч гривень на реконструкцію купелі, і до 30 грудня 2009 року вона була вже готова приймати любителів морозного купання.

19 січня 2010 року владика вже освятив оновлену купіль.

Одним з перших серед відомих харків'ян в купіль занурився депутат облради Олег Каратуманов, потім – Харківський міський голова Михайло Добкін. Купався міський голова в чорній футболці, щоб не бентежити харків'ян видом татуїровки, яку городяни вперше побачили на торішньому Водохресному купанні.

Мер розповів, що ще напередодні увечері сумнівався, чи варто купатися по такому морозу, але власне після купання вже не жаліє, що все-таки зважився. За його словами, цього дня вода дійсно цілюща, і він вірить, що вона додає особливу силу.

«Як і більшість харків'ян, вірю, сподіваюся, що всі знакові події в житті Ісуса, кореспондуватимуться і на наші життя, і такі свята, як Різдво, Хрещення, Великдень, приноситимуть радість і щастя нашим людям, зроблять життя нашу добріше і тепліше», – сказав він, а всім сумнівається порадив відкинути сумніви і зануритися.

«Не сумнівайтеся, не холодно», – порадив він.

Після купання Михайло Добкін зігрівся гарячим чаєм, яким, до речі, пригостив і журналістів. Також після міського голови упірнули в купіль Ігор Ялдін, радник мера з економічних питань, і Борис Баронін, заступник директора Департаменту містобудування, архітектури і земельних відносин. А ось Віктор Китанін викупатися не ризикнув. За його словами, у нього заплановано на день ще багато роботи, а купання настроює на інший лад.

ДОКЛАДНИЙ ФОТОРЕПОРТАЖ МОЖНА ПОДИВИТИСЯ ТУТ.

comments powered by HyperComments