Харківський актор порадив колегам вірний шлях до знання

Андрій Бондарєв  |  Середа, 17 лютого 2010, 12:52
На творчому засіданні українського культурно-мовного центру «Апостроф» обговорювалися питання моралі та розвитку української мови.
книгарня є

17 лютого о шостій вечора, у книгарні «Є» відбулася зустріч творчої інтелігенції з актором і викладачем Анатолієм Стародубом. Він розповів, що потрібно людині для гарного володіння мовою, а також дав поради акторам.

Тема для доповіді була така «Повага до іншої людини при розмові» - на цьому і акцентував увагу слухачів докладач. Це є ключовим аспектом до гарного володіння мовою, а володіти мовою у повному обсязі може тільки високоосвічена та високоморальна людина. Таким чином, обговорюючи тему поваги до співбесідника, ми чіпляємо дуже актуальну для сучасної людини тему моральності.

«Перш за все, для того, щоб відповісти на питання «моральність», необхідно дати чітке визначення поняття, що таке «мораль», - зазначив Стародуб.

До речі, як каже словник, мораль – це система норм і принципів поведінки людей у ставленні один до одного та до суспільства. З цього визначення ми й виводимо тепер поняття «моральність». Моральність – це ступінь відповідності людини, нормам і принципам, що встановлені у суспільстві.

На великий жаль, люди з кожним днем забувають про ці прості, але необхідні речі. Користування ненормативною лексикою стало нині, на превеликий жаль, нормою. Як і неповага до літніх людей. Люди забувають про мораль. Але все одно моральність є обов’язковою умовою культурної та всебічно розвиненої людини, якщо людина бажає розвиватися, тобто так би мовити еволюціонувати, а не деградувати, зазначив також актор.

Після того, як тему було розглянуто, Анатолій Стародуб відповідав на питання, які йому задавались присутніми. Наприклад, він давав конкретні поради акторам, що робити, щоб перед виступом не хвилюватись, а також – як запом’ятовувати великі обсяги тексту та інформації.

comments powered by HyperComments