Як захищали права студентів у м. Харкові?

Андрій Бондарев  |  Четвер, 18 лютого 2010, 14:33
17 лютого о 18.00, у книгарні «Є» відбулася зустріч з представниками «Міжнародної мережі з прав студента» та «Молодіжного правозахисного руху». Представниками цих організацій на зустрічі були Дмитро Макаров(Москва) та Марія Гордєєва(Владімір).
Як захищали права студентів у м. Харкові?

Зустріч була організована ВО «ФРІ» (Фундація Регіональних Ініціатив). Та за допомогою книгарні «Є».
 
На цій зустрічі, обговорювались теми, які захищали права студента. Що робити самоврядуванням, що робити профспілкам у університетах для того, щоб до студентів прислухалися.
 
Дмитро Макаров і Марія Гордєєва, презентували фільм про студентське об’єднання «OD-group». «ОD-group» студентське об’єднання, створене студентами соціологічного факультету МГУ (Московський Гуманітарний Університет). Цією студентською організацією була закрита столова, ціни в котрій були на рівні цін у кафе. До цієї організації прислухались і виконували їх вимоги. Але після закінчення навчання в них, на превеликий жаль декілька років не знаходилось послідовників. але у 2003 році дивлячись на досягнення «OD-group», була створена «Міжнародна мережа з прав студента», яка допомогає студентам з різних країн реалізовувати свої програми та ідеї. Тобто іншими словами вони роблять все для того щоб до думки студентів прислуховувалися.
 
«Для початку треба об’днатися в маленькі групи…»- зазначив Дмитро.
 
Для початку розвитку ефективного самоврядування, Дмитро порадив створювати невеличкі группи студентів об’єднаних спільними інтересами та цілями, таким чином студенти зможуть хоча б якось впливати на адміністрації ВУЗів.
 
«Якщо будуть питання звертайтеся, допоможемо, навчимо.»-сказала Марія.
   
Таким чином, Дмитро і Марія поділилися досвідом, і показали усім присутнім, що треба завжди захищати свої інтереси, а головне не боятися цього робити. Заохочували до підвищення рівня активності студентських самоврядувань. Також Дмитро та Марія зробили увагу на те що вони будуть співпрацювати с харківськими студентами з великим задоволенням. Тобто «Міжнародна мережа з прав студента» має на меті створення розширеної студентської організації яка б була дуже впливовою і ефективною, і була здатною до підняття рівня поваги до студентів. Щоб при вирішенні яких би то не було питань, що стосуються студентства, до уваги брались також їх інтереси.



 

comments powered by HyperComments