Тимошенко та Януковичу пишуть листи, щоб здобути свобод

Жанна Титаренко   |  П'ятниця, 19 лютого 2010, 16:16
Національний комітет «Молодіжної Варти» 18 лютого надіслав листи В. Януковичу та Ю. Тимошенко.
Тимошенко та Януковичу пишуть листи, щоб здобути свобод

Звернення стосуються законопроекту №2450 «Про порядок організації і проведення мирних заходів» та №1108 «Трудового кодексу України»

У листі до Януковича мова йдеться про 1108 законопроект «Трудового кодексу України», який загрожує встановленням фактично не обмеженої тривалості робочого дня та тижня. Стаття 43 запропонованого нового Трудового кодексу у комбінації з іншими статтями проекту дозволяє збільшувати тривалість робочого дня до12 і більше годин. У своєму офіційному зверненні громадська організація просить Віктора Януковича вплинути на депутатів Партії регіонів, для того, щоб законопроект не було підтримано в другому читанні на засіданні Верховної Ради.

У листі до Юлії Тимошенко йде мова про законопроект №2450 «Про порядок організації і проведення мирних заходів», що містить неконструкційні обмеження свободи, які порушують міжнародні зобов’язання України.

Зазначена законодавча ініціатива передбачає, зокрема, узаконення обмеження місця для проведення мітингів, збільшення повноважень міліції та чиновницького апарату для перешкоджання волевиявленню громадян, а також фактично заборону проведення спонтанних мирних зібрань.
 
Законопроект суперечить Основному Закону України, Європейській конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, Рекомендаціям ОБСЄ, щодо перегляду законодавства стосовно свободи мирних зібрань та Рекомендаціям Ради Європи, щодо перегляду законодавства, щодо релігії та віросповідання. Національний комітет «Молодіжної Варти» просить відмінити поданий законопроект шляхом впливу на депутатів свого блоку.


   



 

comments powered by HyperComments