Як за 10 хвилин зробити іграшку-зайчика і забавляти свого малюка?

Жанна Титаренко   |  Середа, 24 лютого 2010, 09:40
У літературному музеї 23 лютого відбувся захід «Народна лялька». Молоді мами вчилися виготовляти іграшки з тканин та вигадувати дитячі ігри для малюків до 5 років.
Як за 10 хвилин зробити іграшку-зайчика і забавляти свого малюка?

У наш складний, кризовий для країни час, майже всі сім’ї фінансово обмежені. З кожним днем усе дорожчає, а особливо дитячі товари. Якщо ж ми знайдемо дешевші за ціною іграшки, вони можуть бути виготовлені з токсичних матаріалів.

Для дітей до 5 років, можна сміливо, деяку частину іграшок замінити ляльками-мотанками. Вони робляться швидко. З одного продовгуватого, приблизно 8х20см. шматка тканини можна зробити зайчика. Майстерність мами полягає в тому, щоб все було замотано однією ниткою і вона ніде жодного разу не обривалась.

Це багато в чому схоже на японський вид мистецтва орігамі, в якому з одного шматка паперу можна зробити коробочку, ластівку, човен.

Ця народна мудрість прийшла до нас зовсім не випадково. У ній таїться якесь невелике комбінаторне мислення і фантазія. З такими іграшками можна вигадувати безліч дитячих забав, які органічно вписуються в їх світогляд. Наприклад: до малюка віком двох років мама кидає зайчика, а він має піймати, потім навпаки. Повірте, буде весело.

Дітей віком 4-5 років можна вчити робити простенькі ляльки мотанки, тим самим розвиваючи їх уяву, мислення і старання вчитися.

То ж користуйтеся своєю багатою історичною спадщиною, робіть іграшки для своїх малюків і хай хоч вони забудуть про кризу.


 

comments powered by HyperComments