Кіноклуб «Arthouse», що це таке?

Андрій Бондарев   |  Четвер, 25 лютого 2010, 15:55
24 лютого 2010 року у книгарні «Є» відбулася зустріч кіноклубу «Arthouse», що спеціалізується на авторському кіно. Та річ у тім, що кіноклуб «Arthouse», ставить на перегляд не сучасні молодіжні комедії, а вмикає авторські кінострічки. Але особливість кінострічок, які показує кіноклуб «Arthouse», полягає в тому, що ці фільми показують суперечливі людські стосунки, показують їхню трагічність.
Кіноклуб «Arthouse», що це таке?

На питання:

 «Яка головна тема розглядається у стрічках?»

 Я отримав змістову і повну візповідь:

У стрічках киноклубу «Аrthouse йдеться про те, що особистість гине, від того, що для неї немає місця в нашому недосконалому суспільстві.

«Показ стрічок проводиться для того, щоб в глядачів підвищилась свідомість і повага до інших людей»

Як мені потім вдалось з’ясувати, клуб репрезентують три друга, студенти філософського факультету, старших курсів. Тому й не дивно що у организаторів вечора, суто філософська тема.

24 лютого був презентований фільм німецького режисера Вернера Херцога, який має назву «Карлики теж починали з малого.» У цій стрічці показана соціальна несправедливість. І нехай акторами були карлики, тим не менш у фільмі дуже гарно показали найпекучіше питання суспільства «Класову діскрімінацію.». У кінокартині мова йшла про те, що коли людину постійно ображають то образи приховуються у душі, але з часом людина вибухає і стає некерованою.

Проведення таких заходів, безперечно, необхідно задля формування морального та етичного рівня, від якого, безумовно, залежить формування здорового та ефективного громадянського суспільства.

 

comments powered by HyperComments