Судове засідання тривалістю в 30 хвилин

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 26 лютого 2010, 13:02
Вчора, 25 лютого відбулося судове засідання з питання визначення майбутнього господаря приміщення, що орендується в Фонду харківського держмайна комунальної власності та приватизації харківської міської ради, громадськими організаціями «Спадщина», «фонд ім. Гната Хоткевича», «Спілка Української Молоді».
Судове засідання тривалістю в 30 хвилин

Перед судовим засіданням представники громадських організацій «Спадщина», «фонд ім. Гната Хоткевича», «Спілка Української Молоді» зібралися перед 8 під’їздом Держпрому і провели акцію протесту. Голова громадської організації СУМ Костянтин Черемський зробив публічну промову до народу і до влади, у якій розповів про діяльність громадської організації, про її важливість для відродження українського обличчя Харкова.

Судове засідання розпочалося о 15 годині. Позивач вимагав звільнити приміщення у зв’язку з несплатою коштів за оренду і наголошував на незаконному перебуванні членів громадських організацій у ньому.

Представник громадської організації «Спадщина», наполягав на вирішенні питання про повернення державного мита, а вже потім починати судове засідання.

Ця справа слухається в судах з травня місяця 2009 року. Але є постанова Верховної Ради України (пункт 2, другий абзац) «Про недопущення припинення чи розірвання договорів оренди з редакціями друкованих засобів масової інформації, закладами культури , бібліотеками, видавництвами, книгарнями, підприємствами з розповсюдження книг та пресою»

В приміщеннях на які претендують Фонд харківського держмайна комунальної власності та приватизації харківської міської ради, є редакція газети «Український Простір», бібліотека ім. Фонду Гната Хоткевича.

Позивач доводив, що цього всього там не існує. Судове засідання оголосило перерву до
3 березня, для детальнішого вивчення матеріалів цієї справи.

Самі ж представники громадських організацій «Спадщина», «фонд ім. Гната Хоткевича», «Спілка Української Молоді», стверджують, що вони все вчасно сплачують, але Фонд харківського держмайна комунальної власності та приватизації харківської міської ради відмовляється від платежів, продовження договору оренди і вимагає лише одного – звільнити приміщення.

Яка подальша доля цього приміщення, Ви дізнаєтесь 3 березня, після чергового судового засідання.



 

comments powered by HyperComments