«Подорожчав хліб! Чому?»

Андрій Бондарев  |  Вівторок, 2 березня 2010, 13:53
Ціна «Дарницького» хліба виготовленного на Салтівському хлібозаводі сягала 4 гривні, зараз вона піднялася на 44 копійки. Хлібзавод «Кулінічі» підняв ціну батону. Такими є дані обласної інспекції з контролю за цінами.
«Подорожчав хліб! Чому?»

Виробники пояснили таке підвищення цін посилаючись на подорожчання енергоносіїв та на підвищення розміру мінімальної заробітної плати.

Виробники мають право на підвищення цін за існування таких аргументів, розповідає Анатолій Шалигін. Але перевірка все одно планується. Однак з перевіркою можуть виникнути складнощі. Згідно постанови Кабміну, яку прийняли ще навесні 2008 року, інспекція може перевіряти лише раз на рік. А перевірки нещодавно вже були в харківських виробників хлібу. Тому зараз інспекція не має права займатися виробниками хліба.

  За словами голови інспекції з контролю за цінами, вони готові були провести перевірку у той же день, коли підняли ціну хліба. Тоді якщо були б порушення, виробники були б оштрафовані і ми розірвали б ланцюг. Тому що, зазвичай, після підвищення цін на хліб великим виробником, його крок по підвищенню повторюють дрібні виробники. Але для оперативних перевірок в інспекції нема повноважень.



 

comments powered by HyperComments