Українське життя в Харкові успішно розвивається

Жанна Титаренко   |  Середа, 3 березня 2010, 11:36
Вчора, 2 березня у книгарні «Є» відбувся літературний вечір культурно-мовного клубу «Апостроф». Зачитували вірші Т. Шевченка, Л. Костенко, В. Стуса, О. Забужко та інших українських поетів. Все це підтримує існування українського життя в Харкові у такі досить складні для України часи.
Українське життя в Харкові успішно розвивається

Протягом вечора, ліричний настрій підкріплювався піснями у виконанні сучасного українського барда Миколи Воловика. Його вихованки виконали українські народні пісні.

Дехто з відвідувачів книгарні зацікавився заходом і приєднався до слухачів. Їх, харків’ян, зацікавила глибока філософія Л Костенко і гуморески П. Глазового, зовсім не зважаючи на те , що захід проводився українською мовою. А коли починали виконувати пісні, то всі без винятку, слухали, аплодували і пишалися, бо таке можна почути не часто.

Засідання культурно-мовного клубу «Апостроф», як правило проходять у книгарні «Є», протягом першого і третього тижня вибирають по одному дню і проводять літературні вечори на різні теми. Відвідувати культурно-мовні заходи і тренінги з декламації віршів можуть усі охочі.

Все це безкоштовно, бо метою культурно-мовного клубу «Апостроф» не є збагачення. Їх зусилля спрямовані на популяризацію української мови, літератури, української пісні. Люди, які є постійними членами клубу, допомагають вивчати мову тим, хто нею володіє недосконало, або взагалі лише починає її вивчення.

Культурно-мовний клуб відвідують не лише самі аматори, а професійні мовознавці, музиканти, прозаїки і поети, наприклад, Люцина Хворост.


 

comments powered by HyperComments