«Не пийте люди аби яку воду».

Андрій Бондарев  |  П'ятниця, 5 березня 2010, 20:18
За словами генерального директора КП «ХТП «Вода» Сергія Кадигроба, придатна для вживання вода у Харкові залишилася на глибині 600-800 метрів, на так званому Симанському водоносному горизонті. Решту він назвав непридатною для вживання.
«Не пийте люди аби яку воду».

«Вода, яка знаходиться вище, вживати практично неможна, її можна використовувати лише як господарчо-побутову. Це відбулось через забруднення промисловими відходами, неконтрольованим бурінням свердловин та з багатьох інших причин. Люди дуже часто бурять свердловини у своїх домоволодіннях, не розуміючи, якої якості вони отримують воду, ще й при цьому порушують законодавство, незаконно використовуючи надра.» - зазначив Сергій Кадигроб.

Окрім цього, нагадаємо про те, що зараз до внутрішніх вод потрапляє дуже велика кількість талої води, яка переповнена сумішами якими посипають сніг. Тому ще й цей фактор робить становище ще скрутнішим.

За словами С. Кадигроба краще придбати фільтр та очищувати воду з крану, ніж намагатися робити щось з водою яка видобувається у Харкові на невеликих глибинах.

Головний санврач рекомендує кип’ятити воду перед вживанням.



 

comments powered by HyperComments