Чого вимагають українці від російського консульства у Харкові?

Жанна Титаренко   |  П'ятниця, 5 березня 2010, 20:38
Сьогодні, 5 березня відбувся пікет російського консульства у Харкові. Представники громадської організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» вимагали відкриття всіх архівів, де зберігаються документи про совєтський геноцид в Україні, а також про діяльність ОУН-УПА.
Чого вимагають українці від російського консульства у Харкові?

Молодь, яка тримала в руках національні прапори і плакати, закликала Росію, нарешті, визнати національно-визвольну боротьбу української нації середини 20 сторіччя. Представники МНК нагадали, що Роман Шухевич та Степан Бандера є справжніми Героями України, бо вони боролися не лише проти совєтських, а й проти нацистських окупантів України. 

Відзначаючи 60-ті роковини з дня героїчної загибелі командарма УПА Романа Шухевича, організатори акції привернули до себе велику увагу місцевих журналістів. На снігу було розкладено конверти з надписами: секретна справа КГБ №1, №2 тощо. Потім червоною фарбою помічено їх кривавими відбитками пальців і вивішено на нитку напроти російського консульства.

МНК приготував для російського консульства офіційне звернення з мокрою печаткою та дві документальні книги про Романа Шухевича. Але з консульства ніхто так і не вийшов, і звернення та книги будуть їм відправлені поштою. 

Хіба дивним є той факт, що російське консульство відмовилося від переговорів і подарунку? Адже завданням будь-яких дипломатів є забезпечення мирної співпраці і порозуміння між двома історично розсвареними країнами. Росія повинна визнати свої історичні злочини перед українським народом. Якщо ж цього не відбувається, і наших героїв продовжують називати бандитами, то чого можна чекати від таких «добросусідських» відносин?

Ми повинні знати свою історію, відзначати ті події, які дійсно мають національний характер і виховують патріотизм у громадян нашої держави. Лише тоді ми будемо повноцінним народом, держава якого проводитиме адекватну зовнішню політику, і буде сильною та шанованою на міжнародному рівні. 


 

comments powered by HyperComments