Справжній “Кобзар”

Жанна Титаренко   |  Четвер, 11 березня 2010, 11:42
У літературному музеї триває виставка кобзарів Тараса Шевченка. Цінність книг полягає не лише в історичності, а й у правдивості. Совєтська влада у 50-60 роках перевидала “Кобзар”, забравши з багатьох віршів цілі куплети, або переробивши по декілька рядків. Справжній кобзар можна почитати в музеї. Правдивого “Кобзаря” сучасного книжкового друку в усій Україні лише 7 тисяч.
Справжній “Кобзар”

У музеї також знаходяться цінні статуетки Тараса Шевченка, критика його творів і приємна спокійна атмосфера, яка створена за допомогою старовинних музичних інструментів, дерев’яних гілочок на яких вони розвішані та особливого блідо-рожевого світла.

Охочим дізнатися більше про “Кобзар” та його тексти, працівники музею відкривають старовинні книги і пояснюють різницю, яку внесла історія, і чому саме на той чи інший куплет була накладена цензура.

 



Не забувайте, що в сусідньому залі триває виставка рідкісних і старовинних біблій, ікон, сакрального живопису, графічного зображення сюжетів старого Заповіту.

 



Не обкрадайте себе духовно, прийдіть і дізнайтеся хоч малесеньку правдиву часточку нашої історії. Виставка триває до кінця березня місяця.  

 

comments powered by HyperComments