Харків’яни полюбляють безпритульних собак

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 12 березня 2010, 14:03
Сьогодні, 12 березня о 12.00 біля мерії міста відбувся пікет, який організувала “Ліга допомоги тваринам”. Понад 90 людей зібралися для того, щоб показати фото гарних доглянутих тварин, розміщених на плакатах, лозунги на їх захист і вимагали скасувати рішення №2 міської комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, згідно з яким, треба очистити вулиці від безпритульних тварин.
Харків’яни полюбляють безпритульних собак

Люди привели на пікет 3 собаки( гарних, доглянутих) і одну хвору, мабуть, безпритульну. Вся філософія написів на плакатах зводилася до того, що треба нести ледь не кримінальну відповідальність за кожного знищеного собаку, що собака є другом людини і її вбивство можна прирівнювати до вбивства людини і прирівнювати очищення вулиць міста від 45 тисяч собак до совєтського терору 20 сторіччя.

Роль насильства відіграла велику роль в історичному формуванні суспільства. Революції, повстання, війни... В них немає гуманності, але вони рухали історію, формувались народи і держави. Насильство мало як негативне, так і позитивне значення. Бо хіба, коли козаки боронили українців від польської шляхти це погано? Це несправедливо? Краще б нас знищили всіх ще 500 років тому? 

Собак до людей прирівнювати безглуздо, і їх знищення – до терору теж. Ніхто нікому не забороняє тримати в себе вдома собак і будувати для них притулки. Якщо хтось хоче забрати собі песика додому – теж проблем нема. Якщо ж таких охочих недостатньо, то що повинна робити держава? 

У нас є діти, інваліди, малозабезпечені люди і гроші виділяти в першу чергу треба на них, а не собак. В Україні зараз понад 14тисяч бродячих дітей, які взагалі живуть на вулицях. То кого ж у першу чергу треба рятувати і лікувати? Лише далекі від справжнього життя люди можуть робити подібні пікети. Якщо вони дійсно хочуть притулки для тварин, то нехай шукають меценатів і роблять їх своїми зусиллями, а не приводять у центр міста величезних собак, які заважають перехожим і лякають дітей.


 

comments powered by HyperComments