До Освенциму за Україну

Андрій Бондарев  |  П'ятниця, 12 березня 2010, 14:37
11 березня 2010 року у книгарні «Є», Молодіжним Націоналістичним Конгресом була проведена презентація книжки Степана Петелицького «До Освенциму, за Україну». Книжку презентував голова «Молодіжного Націоналістичного Конгресу» Сергій Кузан та історик Ігор Рассоха.
До Освенциму за Україну

«Той хто не відчув всього болю, не може розповідати як там було!», - одна з перших тез у книзі Степана Петелицького. «До Освенциму, за Україну» книга, яка показує життя у концтаборах Освенцим, Маутгензе і Ебензе.

Вперше праця вийшла у 2001 році, у Канаді, за кошти сім’ї Петелицького. І лише зараз вдалось потрапити цій книжці до України. Робота над книгою велася все життя.

Сергій Петелицький шістнадцять місяців провів у Освенцимі, де він побачив все що там коїлося, всі ті жахіття, які там відбувалися. У своїй книжці, він пише: «Я б дуже хотів все те забути, але блякло-синє татуювання «№ 154922» завжди нагадує.».

Також книжка доповнена фотографіями з деяких архівних документів, на яких зазначені прізвища репресованих. Окрім цього до відома читача доводяться факти, які вказують на ненависть Третього Рейху до українських націоналістів, та ще багато цікавої інформації.


 

comments powered by HyperComments