На кого покладена підготовка журналістів?

Андрій Бондарев  |  Четвер, 18 березня 2010, 21:09
Сьогодні, 18 березня у прес-центрі «Майдан Свободи» відбувся круглий стіл на тему: «Хто і як має готувати майбутніх журналістів?». На заході мова йшла про рівень навчання студентів у Харківському Національному Університеті за спеціальністю «Журналістика».
На кого покладена підготовка журналістів?

Це було обговорення актуальної теми, яка розглядає серйозну проблему, змістом якої є сучасна підготовка майбутніх журналістів. Це доволі цікаве питання оскільки навчання за спеціальністю «Журналістика» у ХНУ імені В.Н.Каразіна коштує чимало.

Зокрема, свою думку висловив Голуб Олександр – журналіст, а також редактор «Селянської газети». Він зазначив що: «журналістика – це або підйом, коли тебе впізнають через гарні статті, або сором - коли тебе не розуміє аудиторія». Він звернув увагу на те, що він не наважується приймати на роботу випускників вищезгаданого факультету через те, що в них дуже низький рівень підготовки.

Також Дмитро Овсянкін, журналіст «АналітикUA», виділив певні недоліки випускників спеціальності «Журналістика».Ось деякі з них:
- відсутність загальної ерудиції, через що вони не можуть всебічно розглянути і розповісти той чи інший факт;
- не мають навичок щодо перевірки джерел інформації.

Всі журналісти, які були присутні на заході наголошували на тому, що для журналіста окрім теорії, дуже важлива ще й практика. Але, на превеликий жаль, практика займає дуже малий строк у навчанні, через що випускаючись, молоді журналісти важко адаптуються в сучасному світі практичної журналістики.

На жаль, представники вищезгаданого факультету не змогли прийти на обговорення. Але якщо бажання і час у них все ж таки з’явиться, «круглий стіл» на цю тему може бути проведений неодмінно.



 

comments powered by HyperComments