Презентація книги Олени Шостко «Протидія організованій злочинності в європейських країнах»

Андрій Бондарев  |  Субота, 20 березня 2010, 16:19
У книгарні «Є», 19 березня відбулася презентація книги Олени Шорстко «Протидія організованій злочинності в європейських країнах». Чи можна подолати організовану злочинність, і яким чином? Досвід європейських країн у боротьбі з організованою злочинністю.
Презентація книги Олени Шостко «Протидія організованій злочинності в європейських країнах»

Декілька слів про Олену Шостко:
Олена Шостко-кримінолог, кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого. Також член Харківської правозахисної групи.

«Ідея цієї книжки, виникла наприкінці 90х років. Поштовхом для написання стало те, що багато людей говорять, але не розуміють що таке «організована злочинність.»- каже пані Олена.

На відміну від багатьох авторів, пані Олена використовувала першоджерела. Для написання книги вона використала більш ніж 250 першоджерел.

У книзі Олена Шостко, дається визначення явища та поняття «організована злочинність», і чи можна з нею боротися. Було розглянуто європейську практику боротьби з організованою злочинністю. Пані Олена навела приклад боротьби з італійською мафією у Палермо. Коли люди перестали боятися мафію, і почали діяти, влаштовуючи багатотисячні демонстрації і викриваючі корупційні діяння посадових осіб, і таким чином, досягли засудження 345 осіб злочинної організації до ув’язнення.

Презентація була дуже цікавою, пані Олена розповіла про актуальність проблеми, про шляхи її розв’язання з точки зору науковця, та з огляду на європейську практику.


 



 

comments powered by HyperComments