УНП чекає рішення Конституційного Суду

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 22 березня 2010, 19:23
За ініціативи Василя Третецького 20 березня відбулася позачергова виборна конференція, на якій його було переобрано головою обласного осередку Української Народної Партії (УНП).
УНП чекає рішення Конституційного Суду

На конференції обговорювали становище і позицію УНП в поточному  політичному і громадському житті України і Харкова. Більшість голів районних організацій підтримали Василя Третецького, переобравши його головою обласного осередку УНП. В роботі конференції взяв участь голова УНП Юрій Костенко, він приділяє Слобожанщині багато уваги, і щоквартально з’являється на збори однопартійців. На конференції відбулася предметна, самокритична розмова, було підримано рішення центрального правління УНП, яке очікує підвищення рівня активності, зокрема, і харківського осередку. Було підтримано думку щодо переходу УНП в опозицію до нинішнього режиму.

Під час конференції було зазначено, що народні депутати від УНП не входять до складу "тушкованої” коаліції і те, що людей від УНП сьогодні немає в органах виконавчої влади. На погляд УНП, коаліція і уряд, сформовані з порушенням Конституції, створені в неконституційний спосіб, і лише після рішення конституційного суду, (за різними оцінками він буде, десь не пізніше останньої декади квітня), їх дії будуть публічно критикувати.  

УНП буде прагнути до реалізації своїх програмових засад в межах Конституції та законів України. Конституційний суд у 2008 році визнав подібну коаліцію незаконною, але цього року може бути інше рішення Конституційного суду. Якщо він визнає коаліцію законною, тоді депутати від УНП братимуть участь в роботі Парламенту і будуть підтримувати всі законопроекти, незалежно від того хто їх буде пропонувати, аби вони були спрямовані на підтримку національного товаровиробника, на боротьбу з корупцією, на забезпечення соціального захисту найбільш вразливих категорій населення тощо. Про це говорили на конференції, і такою є принципова позиція УНП.

Від тих призначень що зараз відбуваються УНП, м’яко кажучи, не в захваті, бо влада має формуватися в інший спосіб. Обласна організація моніторить ситуацію і слідкує за тим, що відбувається, і потім буде відповідним чином реагувати, після того як побачить, які кроки будуть зроблені новою владою в Україні і Харкові. Конкретні призначення нових посадових осіб в обласні владні структури на конференції не обговорювалися.  

 

comments powered by HyperComments