На Харківщині можуть відключити газ.

Андрій Бондарев  |  Вівторок, 23 березня 2010, 16:26
На Харківщині може складатися складна ситуація. ВАТ «Харківгаз» не буде постачати газ, оскільки НКРЕ поки що не видала на це відповідну ліцензію.
На Харківщині можуть відключити газ.

Транспортування блакитного палива ВАТ «Харківгаз» вже припинив. Причиною цього, є закінчення терміну ліцензії. У простих людей виникає просте питання: «Невже неможна подовжити ліцензію?». А відповідь начебто ясна, оскільки ліцезії завжди продовжувались, але, як виходить, не цього разу. НКРЕ не подовжив ліцензію з ВАТ «Харківгаз», а ліцензія на постачання природного газу добігає кінця 29 березня. Платежі за сплату газу від населення не приймаються, оскільки «Харківгаз» не може більше надавати платні послуги. Найцікавіше у данному випадку те, що НКРЕ подовжила ліцензії з транспортування блакитного палива практично в усіх інших областях України. Чому ж тоді ВАТ «Харківгаз» став виключенням незрозуміло. Хоча харківське підприємство має один з найбільших рівнів за розрахунками. 

Павло Тиндик, директор з газопостачання ВАТ "Харківгаз":
«Підстави для невидачі ліцензії нашому товариству невідомі. Не пояснила НКРЕ причини відмови від видачі ліцензії. На сьогоднішній день товариством, внаслідок відсутності ліцензії, прийнято рішення про припинення діяльності з транспортування.»

У ВАТ «Харківгаз» є достатні підстави задля оскарження рішення НКРЕ. «Харківгаз» вже звернулись до НАК «Нафтогаз» України. На сьогодні йде підготовка позову до суду.
Ситуація ускладнена ще й тим, що на Харківщині немає іншого підприємства, яке б могло надавати цей вид послуг. Тому питання стоїть дуже гостро: «Чи буде на Харківщині газ?».



 

comments powered by HyperComments