Харків’яни розмірковували: чи потрібна смертна кара в Україні, чи ні

Жанна Титаренко  |  Четвер, 25 березня 2010, 10:11
У книгарні “Є” 24 березня відбувся перегляд авторської кінострічки японського кінорежисера Надіси Осіми “На страту через повішення”. Усі події, що відбувалися на екрані супроводжувалися філософськими роздумами про те, чи потрібна смертна кара, які моральні і духовні цінності повинна мати міліція, священики, лікарі і прості звичайні люди.
Харків’яни розмірковували: чи потрібна смертна кара в Україні, чи ні

Кожна наступна сцена вступала в суперечку з попередньою. Незвичні декорації і поведінка акторів робили сюжет стрічки цікавим і водночас не нав’язувалися якісь висновки і не було жодної агітації, ні за смертну кару, ні навпаки. Філософський сюжет спонукав до роздумів кожного глядача.

Після перегляду стрічки відбулося бурхливе обговорення її філософського і морально-етичного змісту. Члени кіно-клубу “Arthouse” розділилися на дві команди і провели дискусію на тему: “Чи потрібна смертна кара сьогодні в Україні?”

Більша частина молоді була проти смертної кари в Україні і взагалі в світі, але в кінці майже одноголосно дійшли висновку, що смертна кара повинна бути лише за вкрай важкі неодноразово скоєні злочини і ніякому разі, не через повішення, а якимись більш цивілізованими методами.

Члени кіно-клубу “Arthouse” займаються самокритикою і виховують в собі людські моральні якості переглядами авторських кінострічок, літературою і колективним обговоренням у формі дискусій.

 

comments powered by HyperComments