Виставка виробів зі бісеру

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 30 березня 2010, 16:58
У Харківському національному політехнічному університеті розпочалася виставка студентських робіт із бісеру “Крізь сторіччя”, присвячена до всеукраїнського дня народного господарства і творчості. Більше 30 яскравих робіт, зроблених руками студентів засвідчують про те, що Харківщина ще здатна відтворювати і вдосконалювати народну майстерність.
Виставка виробів зі бісеру

Найбільш яскравими є жіночі кольє з бісеру та браслети. Виконання таких складних плетень вимагає не лише гарного зору і фантазії, а й спокійний урівноважений характер, бо не кожен непосидючий студент може згодитися на таку працю.

В роботах передані народні орнаменти, але без чіткого дотримання якогось стилю. Там поєднано все, про що знали, або здогадувалися юні майстрині.
 

Самі студенти говорять, що займатися плетенням із бісеру можна лише взимку, бо весною зовсім не до цього. Ця виставка є підсумком їхніх зимових творчих вечорів.

Але деякі дівчата не згодні з такою думкою своїх однолітків, оскільки, весною і влітку потреби в усіляких сувенірах і прикрасах збільшуються, бо кожна дівчина прагне виглядати гарно, стильно і модно.

Виходячи з фінансових можливостей, кожна з них обирає своє, але це зовсім не означає, що прикраси з бісеру є найдешевшими. Зазирнувши до магазинів зі швейною фурнітурою, можна побачити, що одна пачечка бісеру може коштувати від 2 до 160 гривень. Тобто, для того, щоб виготовити гарний браслет, необхідно не лише вміння, а й чималі для студента матеріальні затрати.  

 

comments powered by HyperComments