У Харкові припиняє торгівлю супермаркет “Фреш”

Жанна Титаренко  |  Середа, 31 березня 2010, 12:55
Сьогодні, 31 березня супермаркет “Фреш” працює останній день. Як не дивно, але ціни ні на яку продукцію не знижено. О дев’ятій ранку на весь торговий зал супермаркету, який має понад 15 відділів, було три покупці і напівпорожні полиці для товарів.
У Харкові припиняє торгівлю супермаркет “Фреш”

Супермаркет “Фреш” розташований на проспекті Маршала Жукова 18-В. Його побудували на території колишньої автомобільної стоянки. Через дорогу знаходиться супермаркет “Сільпо”, в інший бік, трохи далі за рогом – “Клас”, а також неподалік успішно ведуть торгівлю “Посад”, “АТБ”, “Ярославна”, маса всіляких кіосків і Комунальний ринок.

“Фреш” пропрацював недовго. Та причиною банкрутства були не лише конкуренти, а й всілякі трудові суперечки, неналежні умови праці, постійна економія на кількості працівників і заробітній платні. Торгова зала ніяким чином не опалювалась навіть взимку, відсутність їдальні та постійні затримки грошових виплат викликали обурення працівників і велику плинність кадрів. Один продавець мав працювати на трьох – чотирьох відділах. Все це часто призводило до немитих вітрин, поганого обслуговування покупців тощо.

На супермаркет “Фреш” надходили колективні та особисті скарги в прокуратуру Комінтернівського району м. Харкова за несвоєчасну і неповну виплату заробітної платні, а покупці в свою чергу, частенько скаржилися в санстанцію і спілку захисту прав споживачів за неякісні продукти харчування.

За словами продавців, товар буде перевезено до іншого міста, до подібного супермаркету цієї мережі. На запитання: що буде зроблено з нерозпроданими салатами відділу кулінарії, смаженими курочками гриль, хлібом, овочами і фруктами, продавці не відповіли. Дуже дивним здавався той побачений факт, що гриль начисто вимитий, а смажені в ньому кури чекають свого покупця. Термообробка курей на грилі триває як мінімум дві години, продавці починають свою роботу з 7 години ранку, тобто кури продаються вчорашнього приготування, бо гарячий гриль за дві хвилини ніякий продавець не вимиє і потреби в цьому нема. Отже, збанкрутілий супермаркет, продовжує чекати жертву на неякісні продукти харчування.

Продавці скаржилися на втрату робочого місця, бо вони не знають, коли і хто стане новим господарем цього торгового об’єкту і чи будуть вони знову прийняті на роботу. Але більша частина працівників, не чекаючи останнього дня, подалися шукати інші роботи. На вірність своєму бізнесмену, незрозуміло за яку грошову винагороду та невідому дату її отримання залишився допрацьовувати охоронець, касир, п’ять продавців, три прибиральниці та кілька осіб з адміністрації.

Та про закриття супермаркету “Фреш” зовсім не шкодують ошукані та обдурені покупці, колишні працівники, яким не були повністю і вчасно сплачені заробітні плати і мешканці сусідніх будинків, яким часто поштові скриньки напихали рекламами, про низькі ціни і якісний товар, а завітавши туди, ставало зрозумілим, що все це не відповідало дійсності.  
 

comments powered by HyperComments