Виставка величезних писанок додала харків’янам багато гарного настрою

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 6 квітня 2010, 11:04
У ці святкові вихідні, Майдан Свободи прикрашали величезні писанки, біля яких годинами позували перед камерами наші харків’яни, фотографуючи не лише себе, а й своїх близьких. Це дійство викликало захоплення в людей усіх вікових груп, незалежно від їх настроїв та релігійних поглядів.
Виставка величезних писанок додала харків’янам багато гарного настрою

За народним повір’ям, якщо біля писанки загадати якесь бажання (але воно повинно бути світлим і чемним), то воно обов’язково здійсниться протягом року. Більшість харків’ян, звичайно ж, сприймали виставку позитивно, прирівнюючи писанки до якихось великих сувенірів, над якими трудився вмілий майстер, а деякі, загадували біля кожної писанки свої малесенькі бажання.

Свята в наш час, мало приносять людям духовних благ, оскільки часто-густо вони в ці дні дбають не про свою духовність, а про приготування смачних страв, про те, де дешевше купити спиртні напої і з ким їх спожити. Але цього року молодь, прийшовши на площу, мала можливість збагатити себе духовно, і повернувшись до дому, розповісти своїм близьким про побачене.

За словами перехожих, величезні писанки викликали велику цікавість і є бажання наступного року теж у своєму місті мати подібну виставку, але вже з більшою кількістю мистецьких витворів і екскурсоводом, який би пояснював процес створення писанки, історію їх виникнення і саме головне, - що біля них можна загадати бажання.



 

comments powered by HyperComments