Студенти китайської та інших східно-азійських національностей заспівали українською мовою

Жанна Титаренко  |  Неділя, 11 квітня 2010, 17:33
У Харківській консерваторії 10 квітня відбувся музичний вечір. У виконанні китайських митців вокалу харків’яни мали можливість почути частину української опери “Парася”. Серед класичних творів були зіграні сонети Йогана Баха, композиції Чайковського та Ніколо Паганіні покладені на рояль і флейту. І, звичайно ж, пісні китайською мовою приносили найбільше задоволення їх виконавцям, тому цей спів мав насичене мімікою і жестами емоційне забарвлення.
Студенти китайської та інших східно-азійських національностей заспівали українською мовою

Серед вокальних творів, які виконувались китайською, французькою, англійською, українською та іншими мовами, найбільше зрозумілою для нашого слухача стала пісня про матір і Батьківщину, яка пролунала китайською мовою. З одного спільного слова мама, і виразу обличчя стало все цілком зрозуміло.

Перший ряд невеличкого залу консерваторії займали букети квітів. Майже кожен виконавець крім гучних оплесків отримував обійми, рукостискання і кілька букетів блідо-рожевих, білих або червоних троянд. Щасливі очі майбутніх професійних акторів вбирали цю ніжність і зовсім не поспішали залишати сцену, доки повністю не закінчаться оплески.



 

comments powered by HyperComments