У Харкові пройшов міжконфесійний фестиваль релігійних пісень

Жанна Титаренко  |  Неділя, 11 квітня 2010, 17:57
У фестивалі, який відбувся в УКЦ “Юність”, взяли участь хори і окремі виконавці Римо-католицької, Української Греко-католицької, Української Православної Автокефальної, Лютеранської , Вірменської апостольської церкви та інших. Пісні виконувалися українською мовою, за винятком церкви “Нове життя” та парафіян Покровського монастиря, приналежного до Московського патріархату.
У Харкові пройшов міжконфесійний фестиваль релігійних пісень

На початку свята було вшановано загиблих у авіакатастрофі, що сталася під Смоленськом. Учасники фестивалю співали про любов Господа до людей, про відповідальність перед ним, а також молитви, які так щиро і невимушено виконували діти і підлітки. Хор Вірменської апостольської церкви відзначився високою професійністю. Вони заспівали “Господи помилуй”, “Жертовний Христос”, “Амінь, отець світло”.
 

Свято було організовано Християнсько-Демократичним Союзом (ХДС). Фестиваль став продовженням акції “Запали свічку в серці”. Сам вхід на фестиваль був безкоштовним, але глядачам розповіли, про збір коштів для закупівлі дитячого медичного обладнання, і показали відеозаписи з деяких дитячих будинків, з яких можна було добре уявити про те, в яких умовах живуть діти обмежені фізичним здоров’ям і батьківським піклуванням.  
 

Хор храму “Покрови пресвятої Богородиці” чину святого Василія Великого Української Греко-католицької церкви заспівав пісні “Хай живе любов” і “Вольная воля”. Ці юні співачки міцно тримали за руки своїх дорослих наставниць, а потім запалили маленькі свічечки і це дивне тепло передалося всьому залу.
 

уже зворушливо виступив Станіслав Аштраф’ян, що представляв парафію УАПЦ села Соколове Зміївського району, зі своїм власним віршем і музикою про найсвятішу любов до свого села і людей. Цей чистий голос переміг усі мирські думки, а зміст слів поступово переводив у задумливий філософський стан, викликаючи найсвітліші мрії і бажання. Під час виконання власного твору, який сам священик вважає аматорським, ніхто в залі не розмовляв і майже не рухався, а по закінченню, всі ніби чекали продовження, або відходили від своїх вражень, і лише потім почалися гучні оплески.
 

Закінчився фестиваль дружньою хоровою молитвою, яку заспівали всі учасники.  

 

comments powered by HyperComments