Деякі будинки на П’ятихатках під загрозою (експерт)

Жанна Титаренко  |  Четвер, 15 квітня 2010, 13:53
Мешканка П'ятихаток Ємілія Грекова як фахівець з даних питань пояснила, у чому полягає загроза зсуву грунту, причини виникнення такої ситуації і можливі шляхи вирішення даної проблеми, оскільки 9-ти поверховий і два п’ятиповерхових будинки, що знаходяться на проспекті Курчатова і вулиці Гацева, за умов продовження вирубки Лісопарку підуть під землю.
Деякі будинки на П’ятихатках під загрозою (експерт)

За словами Ємілії Грекової, в шарі грунту є пливун. Ліс, своїм міцним корінням утримує грунт не даючи йому просідати. Саме тому, територію навколо аварійних будинків необхідно обсадити лісом, а не вирубувати дерева.

Підсилює небезпеку зсуву груту і нерозумне господарювання власників уже наявного гольф-клубу. За словами шановної пані експерта, газони поливаються великою кількістю води, бо там грунт піщаний, трава росте погано і місцевість почала заболочуватися. Незважаючи на це, продовжується активний полив газонів і тим самим збільшується прошарок пливуна і рухливість грунту.
 

Ємілія Грекова проти вирубки зелених насаджень, а, зокрема, в Лісопарку, тому вона активно захищала ці зелені насадження на пікетуванні міської ради, яке відбулося 14 квітня і намагалася пояснити проблеми зсуву грунту міській владі і пересічним мешканцям Харкова.
 

Також Ємілія Грекова прохала владу прислухатися до її думки і не робити поспішних рішень, доки не буде проведена належним чином експертиза, оскільки зсув грунтів є небезпечним не лише для мешканців аварійних будинків, а й для тих торгово-розважальних об’єктів, які планують побудувати в зоні гольф-клубу.  

 

comments powered by HyperComments