Харків’яни згуртовують сили для захисту своїх прав

Софія Ретельна  |  Четвер, 15 квітня 2010, 15:05
Активну громадську позицію зараз тримають мешканці П’ятихаток. Їх сили зконсолідувалися навколо проблеми вирубки лісу, пов’язаної з будівництвом гольф-клубу. Вони створили робочу групу, яка займається цим питанням на законодавчому рівні.
Харків’яни згуртовують сили для захисту своїх прав

Крім скарг до судів різних рівнів, організатори відправили листи в представництва світової спільноти, а також склали план лісу, на якому червоним кольором позначили ділянки, що можуть бути найближчим часом знищені.

Під час пікету міської ради, який відбувся 14 квітня, мешканці П’ятихаток тримали в руках не лише плакати з гаслами на захист зелених насаджень, а й план лісу, який спонукав багатьох перехожих приєднатися до пікету і дізнатися правду.

Реакція з боку влади виявилася у провокації, яку намагався організувати Андрій Бородавка (помічник депутата міської ради Ігоря Вировця). Цей пан, ходив поміж пікетувальниками і запускав слухи про те, що план має, немовби то, невідповідний масштаб, але ним не було пред’явлено іншого плану, який би мав документальний характер. Ці спроби не увінчалися великим успіхом, тому Андрій Бородавка почав напряму звинувачувати Кальченка Юрія (організатора пікету) у тому, що той займається брехнею і неправильно пояснює людям ті події, які відбуваються в Лісопарку.

Та як би не виправдовувала влада свої дії, пікетувальники і надалі будуть вимагати оприлюднення імен і прізвищ депутатів, які голосували за рішення про виділення частини Лісопарку під будівництво гольф-клубу, і скасування цього рішення. Влада повинна працювати публічно, і харків’яни це розуміють. Крім цього, люди ще не втратили віру в можливість жити в цивілізованій країні, де будуть поважатися їхні права.

Андрій Бородавка заявив, що рішення скасовувати ніхто не буде, бо воно приймалося не для того. Харків’яни зрозуміли, що влада, замість того, щоб вирішувати проблему цивілізованим шляхом і шукати реальний, вигідний для людей компроміс, наприклад, побудувати той же гольф-клуб в іншому місці, займається всілякими провокаціями, не підтримує ідей захисту зелених насаджень і владі зовсім не потрібні люди з активною громадською позицією. Звісно, що для гольф-клубу теж потрібна невелика кількість дерев, а садити їх і чекати доки вони виростуть важче, чим скористатися готовими, а той величезний надлишок, який не потрібен для гольфу вирубати.  


 

comments powered by HyperComments